Kalanchoe Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

kalanchoe Nasıl Canlandırılır - nemacicek blog

Kalanchoe Çiçeği Nasıl Canlandırılır? Kalanchoe çiçeği soldu ne yapmalıyım? Kalanchoe neden ölür sorularını sormaya başladıysanız Kalanşo’nuz son anlarını yaşıyor ve acilen müdahale etmeniz gerekiyor demektir.

Kalanchoe kuraklığa dayanıklı sukulentlerdir ve her sulama arasında toprağın neredeyse tamamen kuruması gerekir. Toprak aşırı sulamadan dolayı sürekli nemli kalırsa kalanchoe sarkabilir ve gövdeleri siyahlaşıp yumuşamaya başlayabilir.

Kalanchoe Çiçeği Nasıl Canlandırılır?

Bu iç mekan bitkileri, çok sayıda hastalık ve zararlıya karşı dayanıklılıklarıyla öne çıkar. Bir kalanchoe bitkisini yeni saksı toprağı ile saksı değiştirerek canlandırabilirsiniz. Daha sağlıklı bir toprağa ekildikten sonra iki yıl boyunca gelişecektir.

Buna ek olarak, bitki çürümeye başladıktan çok sonra da çeliklere ayrılabilir ve dikilebilir. Bu yüzden taze yaprakların ortaya çıkmaya başladığı seviyeye ulaşana kadar kesmeye devam edin. En az bir hafta boyunca Kalanchoe kesimini sulamaktan kaçının.

Kalanchoe Neden Ölür?

Aşırı sulama kalanchoe bitkisinin ölmesinin en yaygın nedeni olsa da, burada kalanchoe bitkisinin ölmesinin diğer nedenlerini özetleyen bir tablo bulunmaktadır:

Ölmekte Olan Kalanchoe Bitkisinin Belirtileri:Ölen bir Kalanchoe için nedenler:
Kalanchoe Uzun ve Bacaklı Büyüyor:Kalanchoe bitkisinin uzun bacaklı olmasının nedeni yeterli güneş ışığı almamasıdır. Kalanchoe tam güneşe ihtiyaç duyar ve gölgede uzun bacaklı büyür.
Kalanchoe Sapları Sarkık:Yeterli ışık olmadan kalanchoe’nun gövdeleri uzun bacaklı ve zayıf büyüyerek sarkmalarına neden olabilir. Aşırı sulama ve kötü drenaj genellikle katkıda bulunan faktörlerdir.
Kalanchoe Yaprakları Sarıya Dönüyor:Sarı yapraklar genellikle yetersiz ışık ve aşırı sulamanın bir kombinasyonundan kaynaklanır.
Kalanchoe Sapları Siyaha Dönüyor ve Yumuşuyor:Siyah gövdeler, aşırı sulama ve soğuk sıcaklıklardan kaynaklanan gövde çürümesine işaret eder.

Kalanchoe Bitkileri Nasıl Sulanır?

Kalanchoe bitkilerinin çok sık sulanması gerekmez. Tabii ki yine de bitkilere su vermeniz gerekir.

Yapılacak en iyi şey toprağı sık sık kontrol etmektir. Parmaklarınızla toprağın üst tabakasının kuru olup olmadığını kontrol edin.

Toprak hala nemliyse, bitkiyi sulamanın zamanı gelmemiştir. İdeal olarak, kalanchoe bitkilerini toprağın üst 4-5 cmlik kısmı tamamen kuruduğunda sulamalısınız.

Toprak sadece hafif kuruysa bitkiyi sulamayın. Bu bitkiler aşırı sulamaya karşı çok hassas olduklarından, dikkatli davranmak en iyisidir.

Yorum Yap