Solan Menekşe Nasıl Canlandırılır?

Menekşe Nasıl Canlandırılır - nemacicek blog

Solan Menekşe Nasıl Canlandırılır, Menekşe Solunca Ne Yapmalı, Menekşe çiçeği neden solar?, Menekşe nasıl coşar sorularınıza verdiğimiz yanıtlarımızla sizlerleyiz.

Menekşeniz güzel bir şekilde çiçek açıyordu, ancak şimdi güzel çiçekleri solmaya ve ölmeye başlıyor Ya da belki de tomurcuklar çiçek açmadan kahverengiye dönüyor ve gevrekleşiyor mu?. Bitkinizi bu şekilde görmekten hoşlanmıyorsunuz ama buna neyin sebep olduğunu bilmiyorsunuz. Bu makalemiz Menekşe çiçeklerinizi neyin öldürdüğünü ve onları nasıl kurtarabileceğinizi anlamanıza yardımcı olacaktır.

Menekşe çiçekleri, çok fazla veya çok az su alırsa ölecektir. Sert güneş ışığı veya besin dengesizliği çiçekleri kavurabilirken, loş ışık veya kuru hava çiçeklerin açılmasını engelleyebilir. Çiçek bakım rutininizde neyin yolunda gitmediğini bilirseniz, Menekşe çiçeklerinizin neden solduğunu bilirsiniz ve bu da canlanmasını sağlamanıza yardımcı olur.

Solan Menekşe Nasıl Canlandırılır?

  • Sulamayı kontrol edin. Menekşelerin düzenli olarak sulanması gerekir, ancak çok fazla değil. Eğer toprak dokunulamayacak kadar kuruysa, sulama zamanı gelmiş demektir. Ancak toprak vıcık vıcıksa aşırı suluyorsunuz demektir ve bu da çiçeklerin solmasına neden olabilir.
  • Işığı kontrol edin: Menekşelerin parlak, dolaylı ışığa ihtiyacı vardır. Çok fazla doğrudan güneş ışığı alıyorlarsa, yapraklar ve çiçekler kavrulabilir. Menekşenizi güneye veya batıya bakan bir pencereden dolaylı ışık alacağı bir noktaya taşıyın.
  • Gübreleyin: Menekşelerin yeni çiçekler üretmesi için düzenli olarak gübrelenmesi gerekir. Menekşeleri için özel olarak formüle edilmiş bir gübre kullanın. Aldığınız gübrenin etiket üzerindeki talimatları izleyin.
    Saksı değiştirin: Menekşeniz çok küçük bir saksıda ise, yeterli besin alamıyor olabilir. Menekşenizi bir boy daha büyük bir saksıya yerleştirin. Menekşeler için özel olarak formüle edilmiş bir saksı karışımı kullanın.
  • Ölü çiçekleri temizleyin: Çiçekler solduğunda, onları bitkiden çıkarın. Bu yeni çiçeklerin açmasını teşvikedecektir.
  • Musluk suyu kullanmaktan kaçının: Musluk suyu menekşelere zarar verebilecek kimyasallar içerebilir. Bunun yerine filtrelenmiş veya damıtılmış su kullanın.
  • Aşırı sulama yapmayın: Aşırı sulama menekşelerde en yaygın ölüm nedenidir. Sadece toprak dokunduğunuzda kuruduğunda suladığınızdan emin olun.
  • Sabırlı olun: Menekşenizde gözle görülür bir fark görmek birkaç hafta sürebilir. Sakın pes etmeyin!

Menekşe Neden Solar?

Az Sulama: Menekşe çiçeklerinin yaygın bir katili dehidrasyondur. Çiçeğinizin sürekli neme ihtiyacı vardır. Kökleri kuruduğunda strese girerler ve sağlıkları zarar görür. Bakımı için çok fazla kaynağa ihtiyaç duyduklarından, çiçekler genellikle ilk solan şeylerdir.

Menekşe çiçekleriniz ölüyorsa toprağı kontrol edin. Toprak kuru, kabuklu ve saksının kenarlarından uzaklaşıyor mu, yani içeri doğru çekiliyor mu? O zaman sulamayı geciktirmiş olabilirsiniz. Eğer o kadar kötü görünmüyorsa, toprağın alt katmanlarını bir nem ölçeriniz varsa nem ölçer ile test edin. Köklerin olduğu bölgenin en azından biraz nemli olmasını istersiniz.

Çok Sulama: Menekşenizin saksı karışımı veya toprağı her zaman ıslak olduğunda, kökler işlevlerini yerine getirmek için yeterli hava alamaz. Bu da dehidrasyonun tüm problemlerine neden olabilir ve çamurlu topraktaki mikroplardan kaynaklanan kök çürümesi riskini de beraberinde getirir. Toprağına dokunduğunuzda nemli hissediyor musunuz? Üç ya da dört günden uzun süredir bu şekilde mi? Eğer öyleyse, Menekşe çiçeklerinizin ölmesinin nedeni bu olabilir. Yumuşak gövdeler, yapraklarda duygusal kahverengi lekeler veya topraktaki kötü kokular muhtemelen kök çürümesinin göstergeleridir.

Sert Güneş Işığı: Menekşeler sadece dolaylı ışığa tahammül edebilir. Güneş ışınlarının doğrudan vurabileceği bir yerde (güneye bakan bir pencerenin pervazı gibi) durduklarında çiçekleri ölebilir. Yapraklar da muhtemelen yer yer ölecek ve soluk kahverengi büyük lekeler oluşturacaktır.

Az Güneş Işığı: Ya Menekşeniz hiç çiçek açmıyorsa? Tomurcuklar görünüyor, ancak kahverengiye dönüp ölene kadar orada öylece duruyorlar. Bu durumda, sorun çok fazla ışıktan ziyade çok az ışık olabilir.

Menekşeler doğrudan güneş ışınlarından hoşlanmasalar da, yeterli miktarda dolaylı ışığa ihtiyaç duyarlar. Çok az ışık, çiçek açmak için çok az enerji anlamına gelir, bu da çiçek açmadan ölen tomurcuklar demektir.

Düşük Nem :Kuru hava, Menekşe çiçeklerinizin ölmesinin bir başka olası nedenidir. Bu bitkiler sis ve pusla dolu yüksek rakımlı yağmur ormanlarında evrimleşmiştir. Havada yeterli nem olmadığında, çiçekleri düzgün bir şekilde gelişemez. Tomurcuklar tıpkı düşük ışık koşullarında olduğu gibi açılmayı reddedebilir. Bir higrometre bu sorunu kontrol etmenin düşük maliyetli bir yoludur. Menekşeleri genellikle ortamdaki nem oranı %50’nin üzerinde olduğu sürece çiçek açabilir. Bundan daha düşükse, bitkinizin tarzını engelleyen şeyi bulmuş olabilirsiniz.

Menekşe Nasıl Canlandırılır makalemiz burada sona eriyor. Bir önceki makalemiz olan Orkide Nasıl Canlandırılır? yazımızı okumanızı tavsiye ederiz.

Yorum Yap