Bahçe Aydınlatması Nasıl Yapılır?

Bahçe Aydınlatması Nasıl Yapılır- nemablog

Güzel havalarda keyif yapmaya bayıldığımız bahçeleri aydınlatmak için birbirinden farklı yöntemler var. Eğer siz de bahçe aydınlatması nasıl yapılır ve bahçe aydınlatması için dekoratif öneriler konusunda araştırma yapanlardansanız, bu makalemiz sizin için.

Bahçe ve balkon aydınlatması nasıl yapılır sorusunun cevabı bahçenin büyüklüğüne göre farklılık gösterecek bir cevaptır. Ancak bahçe aydınlatması planlanırken gözden kaçmaması gereken bazı detayları da unutmamak gerekiyor. Eğer bahçe çevre aydınlatma yöntemlerinden faydalanamıyorsa, örneğin sokak lambası yoksa veya yetersizse, bahçeniz çin iki farklı aydınlatma yöntemi düşünmenizde fayda var. Aydınlatmalardan birinin daha fazla ışık vermesini, birinin daha az ışık vermesini sağlayabilirsiniz. Böylece yemek yerken de, romantik bir akşam sohbetinde de ihtiyacınız olan dozda ışık elde etme şansınız olacaktır.

Eğer büyük bir bahçeniz varsa, oturma alanında daha loş bir ışık tercih edebilir v bu alan için nispeten daha loş ışık sağlayan bahçe aydınlatma karpuzu kullanabilirsiniz. Oturma alanlarının altından geçirildiğinde bahçeye çok hoş bir hava veren balkon led lambaları bahçelerde de kullanım için uygundur.

Sürekli ve bölgesel aydınlık sevenlere öneriler

Bazılarımız loş bir bahçede oturmaktan keyif almaz ve daimi bir aydınlık olmasını isterler. Eğer siz de bahçenizin hemen her köşesinde bir ışık olsun ve tek hareketle ışıklar açılsın isteyenlerdenseniz bahçe aydınlatma glopları tam bu ihtiyaç için üretilmiştir. Düzenli aralıklarla veya bahçenin aydınlık kalmasını istediğiniz bölümüne konumlayabileceğiniz bu ürünleri, farklı tür ve büyüklüklerde bulmak mümkün.

Güneş enerjisinden faydalanmak isteyenler ve elektriksiz bahçe aydınlatması kullanmayı seçenler için gün boyunca panelini güneşe maruz bırakarak gece boyunca loş bir aydınlatmaya sahip olabilirler. Bunun için hem glop hem de led şekilde üretilmiş olan farklı seçenekleri değerlendirebilirsiniz.

Bahçedeki ağaçları ve duvarları ışıklandıralım

Bahçe aydınlatma fikirleri arasında vazgeçilmez olanlardan biri şüphesiz ağaçlardan faydalanmak. Ağaçlara sarılabilen veya ağaçlardan sarkıtlılan ışıklandırmalar bahçelere çok hoş bir hava verirken, farklı alanlardan ışık gelmesini de sağlayan bir yöntem. Metrelerce uzunluğu sayesinde bahçe ve balkon duvar aydınlatma konusunda yaratıcılığımızı kullanmamızı sağlayan solar enerjili aydınlatmalar hem renkleri hem de farklı şekilleri ile bahçe aydınlatmasının vazgeçilmezleri arasında.

Elbette balkon aydınlatması nasıl yapılır sorusuna evde yapılan aydınlatmaları da katmamak imkansız. Eski şişelere dikilen mumları, kavanoz veya konserveden faydalanarak yapılan aydınlatmaları unutmamak gerekiyor. Renkli camların içinden çıkan ışıkların bahçenize ve evinizin duvarlarına yansımasını sağlayabilir, bir dantel ile kaplanmış büyük bir kavanoz içinden çıkan ışıkların yaydığı motiflerle çevre evlere de neşe saçabilirsiniz.

Bahçe aydınlatması nasıl yapılır sorusunun yaygın cevaplarından biri de duvarlardan ve bahçe demirlerinden faydalanmaktır. Bahçeniz boyunca devam eden bir duvar veya çit varsa, tam dibinden geçireceğiniz bir şerit ışıklandırma sayesinde bahçenizde keyifli bir ortam yaratabilirsiniz.

Bitkileri kamuflaj olarak kullanmak

Bahçenizin farklı yerlerine ekeceğiniz çiçekler veya konumlandıracağınız saksıların altına veya arkasına yerleştireceğiniz bahçe solar aydınlatma kabloları ile, gizli ve romantik bir aydınlatma sistemi oluşturabilirsiniz. Yandıklarında yansıdıkları saksı veya çiçeğin rengini de yansıtmasını sağlayacak şekilde konumlandırarak harikalar yaratmaya ne dersiniz?

Güneş enerjisinden faydalanın

İster bahçe ister balkon aydınlatma solar istemini kullandığınız sürece dünyanın enerji kaynaklarına da sahip çıkmış ve sisteme fayda sağlamış oluyoruz. Eğer çok fazla aydınlatmaya ihtiyaç duymuyorsanız ve gerektiğinde balkon ışığı ile bahçenizi aydınlatabiliyorsanız, bahçe aydınlatma modelleri seçerken güneş enerjisinden faydalanarak oluşturduğunuz aydınlanma yöntemlerini tercih etmeye çalışın. Solar bahçe ışıkları farklı boy ve türde üretilen oldukça etkili aydınlatma yöntemleri arasında yer alıyor.

Yorum Yap