Kapalı Balkon Dekorasyon Fikirleri

kapalı balkon dekorasyon fikirleri - nemablog

Bu yazımızda sizler tarafından çok merak edilen ve oldukça fazla aratılan Kapalı Balkon Dekorasyon fikirleri konusunu ele alacağız.

Geçmişten günümüze süregelen Türk kültüründe balkonlar çok geniş bir yer tutar. Türkiye’nin bir çok bölgesinde de ev yapılarının balkon bölümlerine büyük özen gösterilir ve evlerde en az iki üç olmak üzere her alana balkon konur.

Evlerimizin birer parçası olan balkonlar farkında olmasak da hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz alanlardır ve insanlar her daim bulundukları alanları güzelleştirme halindedir. Salonu, yatak odasını, mutfağı dekore etmek ne kadar önemli ise balkonları da dekore etmek oldukça önemlidir.

Günümüzde açık veya kapalı balkonları dekore etmek, insanlar için hem ihtiyaç hem de ruhu dinlendirip psikolojik açıdan rahatlatan bir aktivite haline gelmiştir. Sosyal medyanın da işin içine girmesiyle balkon dekore etme, bir akıma dahil olma, dekore ettiği balkonu paylaşma, dekore etmek için bunu tecrübe etmiş insanların fikirlerinden yararlanma insanlar için önemli olmaya başlamıştır.

Sıcakların iyiden iyiye kendini hissettirdiği bu günlerde, insanların en kolay keyif yapıp kaçacakları yerler şüphesiz ki evlerinin balkonlarıdır. Ailece oturup yemek yenilen, arkadaşlarla toplanıp zaman geçirilen veya bir kahve ile yalnızlığın tadını çıkardığımız balkonlarımızda da rahatlık ve göz zevkimize hitap eden bir dekorasyon arama telaşına düşüyoruz.

Kapalı Balkon Dekorasyon Fikirleri; Nelere Dikkat Etmeli?

Balkonumu nasıl dekore etmeliyim? Balkon için en kullanışlı eşyalar hangileridir? Balkonumu kışın da kullanabiliriyim? İnsanın aklını kurcalayan sorular haline gelmiştir. Bu yazımızda bu tür akıl kurcalayan sorulara hep birlikte yanıt bulacağız.

Balkon dekorasyonu için tercih edilen ilk adım balkonu kışın da rahatça kullanabilmek için pimapen, cam vb şekilde kapattırmaktır.

Kendi içinde bir çok avantaj ve dezavantajı bulunan bu balkon kapatma yöntemlerinden kendinize uygun olanını; bulunduğunuz şehir, evin konumu, kat sayısı, çevre gibi faktörleri göz önüne alarak seçebilirsiniz.

Bir çok yönden avantaj sağlayan kapalı balkonlar dekore etme konusunda da oldukça kolaydır. Dışarıdaki, tozu, güneş ışınlarını vb gibi eşyaları olumsuz yönde etkileyecek etmenler dışarıda kalacağından, seçeceğiniz eşyalar da büyük oranda çeşitlilik gösterecektir.

Balkonunuzun dış etkenlerden izole olması sebebiyle de tercih ettiğiniz ürünler, açık balkonda bulunmasına nazaran daha uzun  ömürlü olacaklardır.

Kapatılan balkon sonrasında en önemli adımlardan biri de plan yapmaktır. Ne istiyorum? Önce nereden başlamalıyım?  Hangi eşyalar daha kullanışlı olur? Gibi farklı sorularla farklı bakış açısı ile yol haritanızı belirlemelisiniz

Kalabalık arkadaş ortamları da düşünülerek tercih edilmiş oturma alanları, daha küçük balkonlar için yer tasarrufu sağlamada yardımcı katlanabilir masa ve sandalyeler, yaz, kış, iç mekan, dış mekan, canlı cansız birbirinden güzel çiçekler, rengarenk saksıları, güneş enerjisi ile şarj edilebilen ışıklandırmalar, dekor objeleri balkonumuzun olmazsa olmazlarıdır.

Yukarıda saydığımız rahatlatıcı ve hayat kurtarıcı fikirler ışığında kendi zevkinize göre birbirinden farklı renk ve desenlerde halı seçebilirsiniz. Mevsimine göre yaz, kış çiçekleri, iç mekan bitkileri, rengarenk saksılar ile balkonunuzu mini bir botanik bahçesine dönüştürebilirsiniz.

Sıcak yaz akşamlarını aydınlatacak, güneş enerjisi ile çalışan birbirinden farklı ışıklandırmalar kullanabilirsiniz. Varsa çocuğunuz ve kendiniz için, bazen de gelen misafirlerinize keyifli zamanlar geçirtecek salıncak ekleyebilirsiniz.

Rengarenk puflar, yastıklar, kırlentler, minderlerle balkonunuzdaki oturma alanlarını hem zenginleştirip hem renklendirebilirsiniz.

Son olarak birbirinden değişik objeler ile gününüzün büyük bir bölümünü geçireceğiniz iç açıcı kapalı balkonunuzu dekore edebilir aileniz ve sevdiklerinizle beraber manzaranın tadını çıkarabilirsiniz.

Yazımın son aşamasında ise feyiz alabileceğiniz birbirinden farklı kapalı balkon dekorasyon fikirleri görebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir:

Yorum Yap