Balkon Duvarı Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Balkon Duvarı Dekorasyonu Nasıl Yapılır - nemablog

Balkon Duvarı Dekorasyonu Nasıl Yapılır; Güzel havaların tekrar yüzünü göstermesi ile birlikte unuttuğumuz balkonlar tekrar değer kazandı. Bu sebeple sıkıcı ve bomboş görünen balkon ve balkon duvarlarımız için  yeni bir geriye dönüş dekorasyonu araştırmaya başladık.

Bu yazımızda sizin yerinize balkon duvarı dekorasyonu nasıl yapılır. Dekorasyon yaparken nelere dikkat edilir gibi güncel sorularınızı araştırdık ve kendimizce cevap vermeye çalışacağız.

Büyük, küçük, dikdörtgen, kare değişik form ve ebatlarda herkesin sahip olduğu kendine ait bir balkonu vardır. Bu balkonlar gerek tek başına gerekse arkadaş ve aile ile birlikte keyifli vakit geçirdiğimiz alanlardır. Özellikle yaz akşamlarının vazgeçilmez mekanı olan balkonlar sıcaklar iyice bastırınca vazgeçilmezimiz oluyor.

Bu vazgeçemediğimiz alanların da hakkını vermek gerek tabi ki. Ufak tefek dokunuşlarla dekore ederken de keyif alacağımız bu süreçte bir çok dekorasyon fikrini size vermeye çalışacağız.

Beton Yığını Görünümünden Kurtulun!

Öncelikle balkonumuzun sade ve cansız görünümünden kurtulmakla başlayalım. Renklerin verdiği gücü kullanarak balkon duvarımızı dilediğimiz renklere boyayarak farklı bir atmosfer oluşturabiliriz.

Renklerin verdiği enerjiyi de araştırarak size ve balkonunuza göre olan renkleri tercih edebilirsiniz. Fakat seçtiğiniz renklerin açık tonlarını kullanmanın bulunduğunuz alanı daha geniş ve ferah göstereceğini unutmamalısınız.

Değişik Tasarımlar Denemekten Korkmayın!

Balkon Duvarı Dekorasyonu Nasıl Yapılır diye araştırıp çıktığınız bu dekorasyon sürecinde farklı tasarımları denemekten korkmayın. Örneğin;

  • Dümdüz boyadığınız balkonunuza hareket kazandırmak isterseniz farklı ve daha canlı başka bir boya ile bir duvarınıza çizgiler çekerek hareketlilik kazandırabilirsiniz.
  • Kalın kartonu keserek çıkardığınız kalıp ile düz boyadığınız duvara kalp, bulut vb gibi desenler de çıkarabilirsiniz.
  • Köpük straforlar satın alarak farklı duvar desenleri ile bambaşka ve modern bir görünüme kavuşabilirsiniz.
  • Bu köpük strafor malzemeleri yapı marketlerden rahatça bulabilirsiniz.
  • Balkonunuzun bir duvarını komple tahtalar ile kaplayabilir, tahta aralarına saksılar yerleştirebilirsiniz.
  • Tek renk boyadığınız balkonunuzun bir duvarına tavandan yere kadar dekoratif aralıklarla raflar takıp ister dekore edip objeler koyarak ister çiçekler koyarak tamamlayabilirsiniz.
  • Tamamen tahta ile kaplamak fazla ve göz yorucu gelirse dilediğiniz renge boyadığınız tahta bir palet asabilirsiniz.

Unutmamalısınız ki balkon dekorasyonunun en önemli ve olmazsa olmaz parçası çiçeklerdir. Mevsime uygun olarak satın alacağınız çiçeklerle balkonunuz olduğundan bambaşka bir havaya bürünecektir.

Balkon Duvarı Dekorasyonu Nasıl Yapılır; Dekoratif Objeler Kullanın

Balkonunuza yapacağınız bu dekorasyon sürecinde balkon duvarlarında kullanacağınız  süs ve objeleri kendiniz yapmaya ne dersiniz. Birden fazla geri dönüşüm fikirleri ile farklı tasarımlar yapabilirsiniz. Örneğin;

  • Kullanamadığınız bir cam kabın etrafını ince dallarla kaplayarak mumluk yapabilirsiniz.
  • Kalın hasır ipi silikon yardımı ile saksı şeklinde tamamlayarak çiçeklerinize doğal görünen saksılar yapabilirsiniz.
  • Atık durumda olan konserve kutularını dilediğiniz renklerde boyayıp dekupaj ile süsleyerek duvara asılabilecek saksılar yapabilirsiniz.
  • Minik çilek kasalarını rengarenk boyayarak duvarınıza raf yapabilirsiniz.
  • Kullanılmayan kot pantolonların ceplerinden balkon duvarı için muhteşem ve dekoratif duran bir depolama alanı yapabilirsiniz.
  • Kullanılmayan çatal ve kaşıkları tahta üzerine çakarak değişik askılar oluşturabilirsiniz.

Yorum Yap